Най-често хващат с наркотици ученици и студенти
Най-често хващат с наркотици ученици и студенти / netinfo
Най-често хващат с наркотици ученици и студенти
19511
Най-често хващат с наркотици ученици и студенти
  • Най-често хващат с наркотици ученици и студенти

11 досъдебни производства за държане на наркотични вещества са образувани от началото на годината до момента в Районна прокуратура - Свищов. За сравнение,  през цялата 2008 година са водени осем такива дела. Всички лица, срещу които са образувани производствата са младежи, като сред тях има ученици и студенти.

Последното образувано дело е срещу лице, което е държало в дома си 1,2 кг марихуана. Разследването по шест от делата вече е приключило, те са внесени в съда и на лицата са им  наложени наказания. Районния прокурор  Калинка Тодорова информира, че РУ на МВР - Свищов и Свищовска районна прокуратура работят активно за разкриването  на разпространители и търговци на наркотични вещества.

Калинка Тодорова призова гражданите да подават сигнал на органите на реда, ако имат  информация  за лица, занимаващи с разпространение на наркотици. Анонимността на гражданите, предоставили такава информация е гарантирана.

Свищовската районна прокуратура провежда в училищата акция, в която прокурори разясняват каква наказателна отговорност се носи за притежаване и разпространяване на наркотични вещества, каза още Калинка Тодорова.

Чуйте звуковия файл...