Отстраниха Марешки от листата за евродепутати, ДАНС ще го проверява
Отстраниха Марешки от листата за евродепутати, ДАНС ще го проверява / netinfo

Веселин Марешки няма да участва като кандидат за евродепутат от листата на “Ред, законност, справедливост” и ще бъде проверен от ДАНС и Прокуратурата. Това съобщи във Варна лидерът на партията Яне Янев. Като причини за решението Янев изтъкна изказването на Марешки в края на миналата седмица, че именно той ще оглави варненската листа на “Ред, законност, справедливост”, както и мненията на някои политици, че партията зависела основно от фармацевтичния бос и корупционните схеми.

Като “пълен абсурд” определи Янев обявяването на кандидати, водачи и цели на партията в негово отсъствие. До изборите за евродепутати на 7 юни няма да обявяваме списъка за парламентарния вот и всеки, който се самономинира, значи няма да бъде в листата, категоричен е Яне Янев. Кой ще заеме мястото на Марешки като кандидат за евровота от Варна, ще стане ясно до 15 май. След извършване на проверката на ДАНС, политическият съвет на “Ред, законност, справедливост” ще реши дали Марешки ще продължи да представлява партията в местния парламент.

Янев допусна, че следващото правителство ще бъде от две партии – тази, която той ръковоти и ГЕРБ. Подобно партньорство би могло да се случи едва след като от “Ред, законност, справедливост” поставят 7 условия на партията на Бойко Борисов. Обявяването на условията ще стане непосредствено преди старта на кампанията за парламентарния вот.