Заловиха част от похитителите на Киро Киров?
Заловиха част от похитителите на Киро Киров? / DarikNews
Заловиха част от похитителите на Киро Киров?
19080
Заловиха част от похитителите на Киро Киров?
  • Заловиха част от похитителите на Киро Киров?

Петима криминално проявени са били арестувани на автомагистрала „Тракия” близо до Ихтиман. Мъжете са били маскирани. Полицията смята, че задържаните имат общо с отвличането на бизнесмена Киро Киров, научи Дарик.

Автомобилът „Ауди А8”, в който са пътували маскираните мъже, е бил спрян близо до бензиностанция в района на Ихтиман. Патрули на магистрална полиция са забелязали, че в колата пътуват маскирани, заради което са ги спрели за проверка. При опита на полицаите да претърсят аудито, петимата са оказали съпротива. В колата са открити различни видове оръжие – ножове, боксове и маски за лица. Мъжете са задържани за 24 часа.

Министърът на вътрешните работи Михаил Миков потвърди в Пловдив, че има петима задържани, но не уточни дали те са свързани с отвличането на Киро Киров: Пет лица с хладно оръжие, лица, които са употребявали маски, лица с криминални регистрации. Това става в къс период от време, нещо като екшън. Осуетили са проверка на багажника на автомобила, държали са се арогантно. Съпротива е силно казано.

Предполага се, че петимата арестувани са част от група за похищения, която има общо с отвличането на бизнесмена Киро Киров. Във вторник в гората до гара Пионер в София беше открит изгорен джип БМВ Х5. Предполага се, че той е бил на похитителите и с него са извършвани отвличания. Джипът беше откаран в двора на жандармерията, за да бъдат извършени експертизи.