Илиян Тодоров е обвинен в убийство по хулигански подбуди
Илиян Тодоров е обвинен в убийство по хулигански подбуди / cнимкa: Sofia Photo Agency

Задържаният вчера за убийството пред дискотека „Соло” Илиян Тодоров е обвинен в умишлено убийство по хулигански подбуди. Това съобщи градският прокурор Николай Кокинов. В ранните часове на съботния ден той уби двама младежи - Васил Александров и Кирил Въжаров, и рани трети - Кирил Димитров, за когото днес ВМА съобщи, че е в добро състояние.

 

Илиян Тодоров засега не е дал никакви показания пред прокуратурата, не е съдействал по никакъв начин и не е дал своите обяснения за случката. След като изтече 72-часовия срок на предварителния му арест прокуратурата ще внесе за постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”. Изискани са записите от камерите на заведението, има свидетели и доказателствен материал. Засега мнението е, че Тодоров сам е извършил убийствата.

 

До една седмица се очаква да се върне и друго дело от съда – за пране на пари срещу Евелин Банев-Брендо. То е предявено и веднага след това влиза в съда. Засега обаче не може да влезе в съда делото срещу Пламен Галев, защото той се е отказал от адвоката си и сега търси нов. Това е пречка за внасянето на делото

 

Няма информация за отвличането на Вене Сотиров, заяви Кокинов и отказа да коментира разследването и на двата случая на отвличане. Разследването на случая Киро Киров включва и анализ на финансовото състояние на фирмата му. Обсъждана е версията за инсцениране и при двамата. Докато няма извършител обаче нито една версия не може да се отхвърли или потвърди, коментира градският прокурор.