Повдигнаха обвинения на задържания за двойното убийство в София
Повдигнаха обвинения на задържания за двойното убийство в София / снимка: БГНЕС

Срещу задържания в Перник за двойното убийство пред столичната дискотека "Соло" в събота Илиян Тодоров вече има повдигнато обвинение, съобщиха от Софийската градска прокуратура.

 

Младежът отишъл в 3.00 ч. тази нощ в пернишката дирекция на полицията заедно с адвокат, за да се предаде, а в 4.30 ч. е  бил предаден на СДВР. След това е бил на разпит в прокуратурата. Младежът се е предал, след като родителите му са го убедили да стори това.

 

24-годишният Илиян е син на генералния директор на Национална служба "Растителна защита" и председател на групата общински съветници на БСП в Перник Венцислав Тодоров. Бащата се ползва с авторитет и уважение в Перник. Той е заместник-председател на областната организация на БСП в Перник и трети в листата на Коалиция за България на предстоящите избори от 14-ти Пернишки многомандатен избирателен район. Преди влизането му във властта се е занимавал с частен бизнес в областта на селското стопанство, който е развил успешно.

 

Вчера жилището е било претърсено. Обискът е продължил около два часа. Илиян е завършил езиковата гимназия "Симеон Радев" в Перник, след което е бил приет за студент в София.