Има задържан за двойното убийство на ул. “Позитано”
Има задържан за двойното убийство на ул. “Позитано” / снимка: БГНЕС
Има задържан за двойното убийство на ул. “Позитано”
19017
Има задържан за двойното убийство на ул. “Позитано”
  • Има задържан за двойното убийство на ул. “Позитано”

24-годишният Илиян Тодоров от София е задържан в 3.00 часа тази нощ в Перник като заподозрян за извършител на двойното убийство пред нощен клуб на столичната улица „Позитано” в събота. Мъжът не е криминално проявен, съобщиха от МВР. Предстоят разпити и процесуално-следствени действия по доказване на убийствата, съвместно със Софийска градска прокуратура.

В ранните часове на 18 април пред дискотека "Соло"  на ул. "Позитано" в столицата смъртоносно бяха намушкани с нож 21-годишният Кирил Въжаров, вратар на Националния отбор по хокей и на отбора на "Славия”, и 24-годишният Васил Александров, за когото в МВР има заявителски материал за опит за фалшифициране на документи, а трето момче беше тежко ранено.

Младежът, останал жив, е в шок. Той е станал свидетел на убийството на двамата си приятели.

Трагедията се е разиграла до самата Съдебна палата и в съседство с един от най-големите църковни храмове в столицата "Света Неделя" в ранното утро на Велика събота. По първоначални данни две групи младежи започнали разправия, която преминала в пиянски бой. Според данни от полицията момчетата са бягали и затова са били намушкани в гръб. Кирил Въжаров  е починал на място, а приятелят му Васил Александров – на път за болницата.

Видеокамери, разположени край дискотеката, са запечатали номера на таксито, на което се е качил убиецът на двамата младежи. Таксиметровият шофьор е посочил пред полицаите къде е оставил клиента си.