Повдигат обвинение срещу бившия шеф на НАП след Великден?
Повдигат обвинение срещу бившия шеф на НАП след Великден? / снимка: БГНЕС

Веднага след Великденските празници на бившата шефка на Националната агенция по приходите Мария Мургина ще бъде повдигнато обвинение за длъжностно престъпление, прогнозира лидерът на "Ред, законност, справедливост" Яне Янев след среща с директора на Националната следствена служба Бойко Найденов.

 

Мургина лично е прикривала измами с ДДС на много от олигарсите, сред които бизнесмена Христо Ковачки.

 

Яне Янев заяви, че има топла връзка между НАП и източването на "Кремиковци". В НАП има прикриване на данъчни измами в особено големи размери, корупционни практики, унищожаване на протоколи и други големи нарушения, като щетите са за стотици милиони левове.

 

"Финансовата и административната структури в НАП са така манипулирани, че да служи на тези бандити с бели якички, които са взели държавни институции като НАП и митниците на концесия с цел да се обогатят", каза Янев. Той е внесъл и документи за международна афера, в която има престъпници и от други страни.

 

Лидерът на РЗС е разговарял с Бойко Найденов и за това, че в някои съдебни райони магистратите са обърнали съдебната система в семеен бизнес и посочи като пример Благоевград, Варна и Пловдив. Янев ще иска среща с инспектората на Висшия съдебен съвет по този въпрос. Той е направил справка, че в момента в Националната следствена служба се разследват 12 дела срещу магистрати.