Панаир на модата в Севлиево
Панаир на модата в Севлиево / netinfo

От днес до края на седмицата в Севлиево ще се проведе Национално търговско изложение „Български панаир на модата”. Той ще бъде разположен пред Дома на културата „Мара Белчева”.

От Общината са подготвили още редица инициативи и мероприятия. На 8 април доброволци  от професионалните гимназии в града ще залесяват в местността Крушевски ливади. Инициативата е посветена на Седмица на гората.Ще бъдат засадени 350 бр. фиданки чер бор, предоставени безплатно от Регионална дирекция по горите – ВеликоТърново.

На 9 април ще бъде открита „Цветна феерия” Севлиево `2009” – изложба-базар на цветя, посадъчен материал, аксесоари. Участват почти всички цветарски фирми от града, както и гостуващи експозиции на „Екзотика” – гр. Павликени, „Ава Парк” – В.Търново и др.

 

На 10-ти започва Пролетния фестивал „Бели ружи, нежни ружи” – надпяване за стари градски и популярни песни с участието на самодейни състави от читалищата в общината. Вечерта в Дома на културата ще се изнесе фолклорен концерт „С песните на Борис Машалов”, посветен на 95-годишнината от рождението на певеца.