Агрофирма „Фарин” излиза на протестно шествие с автомобилна техника
Агрофирма „Фарин” излиза на протестно шествие с автомобилна техника / netinfo

Агрофирма "Фарин" организира протестно шествие с автомобилна техника по улиците на Добрич. Фирмата е получила разрешение от общината да протестира днес и утре във времето от 14.00 до 16.00 часа с условието, че няма да се изкарва тежкотоварна техника.

Близо 80 машини ще се включат в протестното шествие, съобщи управителят на фирмата Веселин Бакърджиев. Ще се съобразим с наложеното ограничение и ще излезем с трактори до 5 тона  и лекотоварни автомобили, обясни Бакърджиев.  Колоната ще тръгне от паметника на ген. Цимерман и ще премине по булевардите "Добруджа", "Добричка епопея", "3-ти март" и "Русия".

Протестът се организира  заради невъзстановен  в продължение на 10 месеца от НАП-Добрич ДДС в размер на над 2 милиона лева.

Протестираме и срещу цялостното отношение на държавната администрация към българския бизнес, заяви Веселин Бакърджиев. По думите му  фирмата е внесла проекти за 4.5 млн. лева по програмата за развитие на селските райони, за които вече 11 месеца няма отговор.

Това не е първият протест на агрофирмата. Служителите на "Фарин" вече се включиха в  3 поредни митинга, организирани в началото на месеца.