Благотворителен бал провежда Шуменският университет в Добрич
Благотворителен бал провежда Шуменският университет в Добрич / netinfo

Aкадемична пролетна благотворителна вечер на Колеж Добрич към Шуменския университет „Епископ Константин Преславски” ще се проведе от 19 часа в ресторант Добруджа. Ще се съберат ректорското ръководство на Шуменския университет, ръководствата на всички основни структурни звена на висшето училище, преподаватели и студенти, представители на академичната общност на Университета от Департамента във Варна и Колежа в Добрич.
Миналата година по време на пролетния бал бяха събрани близо 14 хиляди лева за лечението със стволови клетки на Десислав Димов.

Тази година Колеж Добрич ще удостои с почетното звание Доктор хонорис кауза на Шуменския университет проф. доктор на математическите науки Кристине Кайтел. Тя работи активно в актуални области на математическото образование и социалната практика на математиката. Заместник-ректор е на Берлинския свободен университет. 

Заедно с нея, в България пристига и проф. дмн Удо Симон от Техническия университет в Берлин, който е Доктор хонорис кауза на Шуменския университет от 2002 г. Немските гости ще присъстват на пролетната благотворителна вечер в Добрич, а утре от 10 часа проф. Кайтел ще изнесе пред студентите и преподавателите от Колежа лекция на тема: „Обучението по математика и политиката – политиката на обучението по математика Или: В каква степен един премиер се нуждае от математика”

Тържествената церемония за удостояване с почетното звание на проф. Кайтел ще се състои в Шумен на 20 март от 10.30 часа в Ректората на Шуменския университет.