Старт на кампанията Ти контролираш климата
Старт на кампанията Ти контролираш климата / netinfo

Стартира целогодишна кампания „Ти контролираш климата” в Сливен. Тя е насочена към младите хора, учениците и широката общественост от града и региона. Целта е да популяризира политиката на ЕС в областта на борбата срещу климатичните промени и за устойчива Европа .Това съобщи Стоян Марков - директор на дирекция «Икономическо развитие и Европейски програми» в общината.

Кампанията е в изпълнение на комуникационния приоритет на Европейскатакомисия „Борба срещу климатичните промени и за устойчива Европа” .Инициатори на проявата са Европейски информационен център Европа Директно Сливен и местният офис на центъра в село Кортен.

По повод общоевропейската инициатива участниците в кампанията ще посадят днес дърво пред кметството на новозагорското село Кортен.

Центърът ще изложи щанд с книги и информационни материали на теми:борба с климатичните промени, европейско гражданство и европейски избори. На присъстващите ще бъде предоставена възможност да проверят познанията си за членството на България в ЕС, европейските институции, проекти и програми чрез тестови въпроси от различни области на европейските политики. За добре справилите се участници центъра ще осигури специални награди.

По време на кампанията през 2009 г. се редвиждат: Хепънинги за почистване и засаждане на дървета в 4 населени места от областта – в Сливен, селата Кортен, Сборище и Жеравна. Предвижда да се проведат още детски празник „Малките звездички на Европа” с две детски градини от Сливен под мотото: „Всеки може да спаси планетата”; публикации в местни медии, специализирано ТВ предаване; радио - викторина и разпространение на разнообразни информационни материали на ЕК чрез 17-те информационни точки нацентъра в региона.