Продавач на илюзии се появи в Плевен
Продавач на илюзии се появи в Плевен / netinfo

Дълга сребриста коса, изтъркан стар балтон, овехтял черен цилиндър и сръчни ръце. Прилича много на коминочистач, но професията му е далеч по-интересна. Артистичният му псевдоним е Гаги и от дълги години се занимава с илюзии. Член е на Съюза на илюзионистите.

В момента продава фокуси, за да припечели нещо след тежкия зимен сезон. Пътува с асистентката си - 13-годишната Джаниела, и предлага импровизиран “magic shop”. Продава магии на цена от 2 до 202 лева, твърди, че има хиляди фокуси, някои от тях световноизвестни.

“Българинът е беден и няма пари за илюзии. Трудно се организира спектакъл, а още по-тудно се печели от това. Изкарвам колкото да платя наема на залата”, споделя Гаги. Мечтае да направи спектакъл в родния си Плевен, за да покаже изкуството си, но смята това за невъзможно, тъй като му поискали 700 лева на час за наем.

В момента Гаги си търси и нова асистентка, защото съпругата му, с която работел, го напуснала. Джаниела пък е прекалено малка и му създават проблеми от социалните, въпреки че има съгласието на родителите й да я научи на занаят. На какви условия трябва да отговаря бъдещата асистентка и какво е естеството на работата, чуйте в прикачения звуков файл...