Поискаха отстраняването на шефката на НАП-Бургас
Поискаха отстраняването на шефката на НАП-Бургас / снимка: БГНЕС

Лидерът на партия „Ред, законност и справедливост” Яне Янев поиска отстраняването на директора на териториалната данъчна дирекция в Бургас Румяна Дулева заради това, че тя и съпругът й са осъществили над 30 сделки за особено атрактивни имоти, без да плащат данъци. Според него няма по-нагла корупция от тази, при която ръководители на системата, която отговаря за събирането на данъците в България – укриват и не плащат данъци. От вписванията по сделките се виждало, че имотите не са прехвърляни на пазарни цени. Твърденията си Янев подкрепи с документи и примери, ето какво още каза той:

 

 

„Договор за покупко-продажба, държавна земя, частна държавна собственост, от която справка се вижда, че за 619 лева семейство Дулеви е придобило 2205 кв. м”, посочи Яне Янев.

 

„Аз питам как може такива хора да бъдат все още държани на такива отговорни постове и да се казва дори от министъра, че докато не се докаже противното Мургина едва ли не била свещена крава. За тази същата Мургина ние сме ви приложили един нотариален акт, от който е видно, че тя, заедно с въпросната Дулева, също е участвала в брокерски и нерегламентирани търговски операции. Вследствие на една от тези операции синът на Мургина е получил дарение от майка си -1/2 от недвижим имот в землището на Созопол. От тези по-фрапантни и скандални факти просто няма накъде”, коментира лидерът на РЗС.

 

„Ред, законност и справедливост” иска незабавно, още до края на седмицата, Дулева да бъде уволнена дисциплинарно, за да може да се даде пример в системата, че има нов подход, че има ред.