Правилата за движение са забавни за ученици от Търговище
Правилата за движение са забавни за ученици от Търговище / Диляна Стойчева/

Над 300 ученици от І Основно училище “Христо Ботев”  и І СОУ “Св.Седмочисленици” в Търговище учат правилата за движение по пътищата чрез ролеви игри. Това става по проект “Ние можем и знаем как да се пазим на пътя”  на Сдружение “Партньори Търговище”.  Финансирането е от Европейския социален фонд. Целта на инициативата - подобряване на възможностите за придобиване на знания и умения по безопасност на движението чрез разнообразяване на извънкласните форми. Още в началото на годината бяха закупени специални учебни помагала и оборудване за кабинетите по безопасност на движението. За ползата от тях разговаряхме в училище “Христо Ботев” с преподавателя  Лиляна Лазарова.

 

Обучението на учениците има теоретична и практическа част. Чрез ролеви игри те пресъздават реалната ситуация на пътя, наученото прилагат, когато излязат на разходка в града или посещават музея, намиращ се близо до оживено кръстовище. Според експерта Стилиян Тенчев, децата са научили по забавен начин как трябва да се държат на пътя, обогатена е материалната база на училището.

 

 

Правилата за движение са забавни за ученици от Търговище
netinfo
 

 

В момента се организира конкурс за рисунка “Деца на пътя”. Предвидено е също състезание с велосипеди “Аз зная правилата за движение”. То ще се проведе на специални площадки, които ще бъдат монтирани в училищата. Ще има също велосипеден поход до историческата местност “Мисионис” и форум на тема “Търговище – безопасен град за малките ни жители”.

 

Чуйте репортажа в прикачения файл:

 

 

Правилата за движение са забавни за ученици от Търговище
netinfo