Камелия Кондова - на поетичен дуел
Камелия Кондова - на поетичен дуел / личен архив
Камелия Кондова излиза на поетичен дуел тази вечер в столицата. Живеещата в София от няколко години добричка поетеса, ще се срещне в популярните „Трубадурски двубои” на Петър Чухов със съименичката си Камелия Спасова. Техни секунданти ще бъдат съответно кавалерите Гриша Трифонов и Иван Христов – и двамата натрупали опит в предишни издания на двубоите.

Двубоят се провежда в четири тура, където кандидатите се представят с избрано, както и импровизират на място по зададена тема. Победителите се избират чрез гласуване от публиката в Арт-център Алтера.

Камелия Кондова е родена през 1969 в Добрич. Пише от 14-годишна. Съавтор е на две деца – Самуил и Мария. През годините се прави на български филолог във Великотърновския университет, на радиожурналист в Габрово и Добрич, на вестникар в продължение на 10 години в родния си град, а и на продавач на хедери в завод по тежко машиностроение /това животно –хедерът е 6 или 12 редова прикачена машинария към комбайните/.
Издава шест книги – „Повод за живот”, „Не и милост”, „Как се обича художник”, Тепърва ще се уча на живот”, „Небе под ада” и „Малки смърти”. Последната книга печели Годишната награда за поезия на Съюза на българските писатели за 2008г.
От 2006 година живее и работи в София като защитава за пореден път титлата „шаран” – хваща се на въдицата на любим мъж – заклет риболовец. Покрай него се занимава с издаването и разпространението на риболовно списание и с малък бизнес в съдружие с приятели.

Камелия Спасова е родена в София през 1982 г. Във II Английска езикова гимназия пише сценарий за театрални постановки, драматичните” й опити са поставени в НДК. Следва Българска филология в СУ "Св. Кл. Охридски", където през 2006 г. завършва магистърска програма по литературознание. С няколко състуденти основават арт-група "Устата".
Днес Камелия е докторантка по "Теория на литературата" и хоноруван преподавател в СУ "Св. Кл. Охридски", а от този месец и редактор в Литературен вестник. Издала е книжката с поезия "Парцел N 17" (2007).