Логистичен Парк Русе получи разрешение за строеж
Логистичен Парк Русе получи разрешение за строеж / netinfo
Логистичен Парк Русе получи разрешение за строеж. Това ще бъде първият логистичен комплекс в града и региона, който ще бъде изграден според световните стандарти и ще съчетава складови и офисни площи. Инвеститор на комплекса е „Бългериън Пропърти Девелъпмънтс” ЕООД. Ексклузивен консултант на проекта е водещата международна компания King Sturge.

Мастер-планът е разработен от Британското архитектурно дружество Fletcher Architects, които имат изключително богат опит в проектирането на индустриални площи, както и от “ПРОКОНСУЛТ” ООД.

Първата копка на Логистичен Парк Русе ще бъде направена през април тази година, а първият етап на комплекса ще бъде завършен до края на 2009 г. Комплексът се намира на един километър от Дунав мост, до главната Българо-Румънска магистрала, близо до пристанище Русе-Изток и Свободна зона–Русе, като отстои само на 3 км от центъра на града. Той е разположен в новата индустриална зона на Русе и ще бъде изграден върху терен от 53 676 кв.м.

Комплексът ще включва висококачествени модерни складове със светла височина от 10 м., обслужващи офиси и надземни паркинги с 220 паркоместа за автомобили и 92 места за камиони. Инвестиционните планове включват цялостна реконструкция и развитие на територията, като за целта ще бъдат построени модерни индустриални помещения, отговарящи на международните стандарти. До този момент в проекта са вложени около 2 000 000 млн. евро, като се очаква цялата инвестиция да бъде около 12 572 000 млн. евро