Плевен

“Топлофикация Плевен” засича извънредно топломерите в абонатните станции

29 декември 2008 16:32 | Автор: Яна Дамянова

“Топлофикация Плевен” засича извънредно топломерите в абонатните станции
Извънредно отчитане на топломерите на абонатните станции ще направи “Топлофикация Плевен” на 3, 4 и 5 януари 2009 г, съобщават от пресцентъра на дружеството. Засичането е заради новите цени, които влизат в сила от 1 януари 2009 г. Отчитането ще става с терминални устройства, което ще позволи потребената топлоенергия от съответната абонатна станция да бъде засечена към стара дата, в случая към 1 януари.

Извънредното засичане се прави, тъй като по график топломерите в абонатните станции бяха отчетени на 20, 22 и 23 декември 2008 г. Така “Топлофикация Плевен” ще гарантира на своите абонати, че няма да бъдат ощетени заради въвеждането на новите цени на топлоенергията, които влизат в сила от 1 януари 2009 г., и потребената от тях топлоенергия до 31 декември 2008 г. ще бъде таксувана по старите цени.

С решение на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране от 23 декември 2008 г. бяха одобрени нови пределни цени, по които “Топлофикация Плевен” ще работи от началото на новата година. Новата цена на топлоенергията за битови абонати от 1 януари вече ще е 87.29 лв./МВтч без ДДС, което е поскъпване с 16.96%. За промишлени абонати новата цена е 107.03 лв./МВтч без ДДС. Посоченото увеличение на цените отразява поскъпването на природния газ от октомври 2008 г и януари 2009 г., което общо е близо 38%.

Надяваме се, че прогнозите за поевтиняване на природния газ от месец април ще се сбъднат и това ще ни позволи да намалим цената на произвежданата от нас топлинна енергия, информират от дружеството. За периода 1 май – 1 декември 2008 г. битовите абонати с неизплатени сметки за парно са намалели с 4 505.Етикети: “Топлофикация Плевен”, отчитане, извънредно, нови цени, топлоенергия

Напиши коментар

  • Име *:

    Полетата отбелязани със * са задължителни!
  • Коментар *:

  • Код за сигурност *:

    security code

    Въведи код:

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите »

 

Двама приятели водели дълъг и продължителен разговор по класическата тема секс. По едно време се усетили, че прекаляват. – Хайде да сменим темата. – Добре.… Виж още