Антонела Понева: Това не е ДСБ, то изчезна
Антонела Понева: Това не е ДСБ, то изчезна / netinfo
ДСБ думка с юмруци по вратата на ГЕРБ за участие в следващото управление на страната и това категорично е неприемливо, това заяви пред Дарик депутатът от партията Антонела Понева. Знаково тя не присъства на Националното събрание на тъмносините, което се провежда в София. Антонела Понева се числи към т.нар. „вътрешна опозиция" в партията.

Ето какво още каза Понева за Дарик:

Врата не се оставя отворена, а направо се нахлува през някаква врата или се думка с юмруци по вратата на ГЕРБ, не знам тя отворена ли е, затворена ли е, това въобще не ме интересува. Интересуваме поведението на ДСБ. Това, което чух от доклада, че нашата цел е участие в следващото управление, това, което се чу и в Шумен, и от тогава виждам, че нещата не вървят на добре. Това означава управление с ГЕРБ, това означава приемане на тази партия да бъде управляваща и да се участва заедно с тази партия, която ние сме нарекли каква ли не само преди година. Ние сме вярвали, че тази партия няма капацитета изобщо да участва в политиката, а камо ли да бъде управляваща. Сега казваме „да”, те ще са управляващите. Бойко Борисов, когото сме нарекли с какви ли не имена, самият председател на ДСБ наричаше самия Бойко Борисов как ли не и сега казва, че ще управлява с него, това не е ДСБ, това е някаква друга партия.

Със сериозно огорчение и яд говорите, мислите ли за вашето бъдеще в партията и след това, което чухте днес?

Много съм разочарована. Наистина мога да кажа, че до днес хранех някаква надежда. Смятах, че ДСБ ще се върне назад, за да продължи напред. Ще си спомни как се роди, ще си спомни какво обеща, но не го чувам и не го виждам наистина съм изключително огорчена и не мисля по други въпроси, в момента все още асимилирам изчезването на ДСБ.