• Размер на шрифта:

Л. Павлов: Водят се преговори с Валентин Захариев за въглища за „Кремиковци”

24 октомври 2008 15:01

Л. Павлов: Водят се преговори с Валентин Захариев за въглища за „Кремиковци”
© cнимкa: Sofia Photo Agency  
Тема в развитие:

В момента се водят преговори между синдиците на „Кремиковци" и бившия собственик на комбината Валентин Захариев с цел да се преодолее създалата се аварийна ситуация в предприятието. Това съобщи за Дарик радио лидерът на КТ „Подкрепа" в „Кремиковци" Людмил Павлов. Валентин Захариев е изкупил 36 000 тона въглища от досегашния доставчик на комбината „Ворскла Стийл". По думите на Павлов от Бургас пътуват 500 тона въглища предназначени за „Кремиковци". Очаква се те да пристигнат този следобед.

Ето какво още каза в интервю за Дарик Людмил Павлов:

„Мога да кажа това, което съм чул от самия синдик Цветан Банков още вчера вечерта. В 15,30 ч. вчера господин Захариев се е обадил на господин Банков и е казал, че 36000 тона въглища, които са на украинската компания Ворскла на Пристанище Бургас, са откупени от него и че въглищата за „Кремиковци" ще пътуват за комбината. В 18 ч. това не се случи и директорите на заводите плюс оперативния директор Пламен Стоянов, синдикът и аз водихме разговори по най-различни канали, че трябва да тръгнат поне 500 тона въглища", каза Павлов.

По думите му въглищата трябва да дойдат този следобед, защото ситуацията в „Кремиковци" става аварийна. Според Павлов въглищата са откупени от Валентин Захариев, за да му се даде под наем поточна линия. Същевременно синдикът Цветан Банков е съобщил, че Захариев дължи 800 000 лв. на „Кремиковци" за газ и други консумативи. В момента предприятието очаква да получи около 1300 тона въглища от Валентин Захариев.


Етикети: Павлов, водят, преговори, Валентин, Захариев, въглища, Кремиковци

Напиши коментар

  • Име *:

    Полетата отбелязани със * са задължителни!
  • Коментар *:

  • Код за сигурност *:

    security code

    Въведи код:

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите »

 

Пепеляшка се кара на добрата фея след бала: - Това, че каляската ми се превърна в тиква, някак си го преживях. Това, че кочияшите ми… Виж още