Разбит е канал за трафик на наркотици, задържани са организаторът и кокаин за над 2 млн. лева
Разбит е канал за трафик на наркотици, задържани са организаторът и кокаин за над 2 млн. лева / netinfo
Канал за трафик на наркотици към Западна Европа е разбит при съвместна операция на антимафиоти от Хасково и Ловеч, след разкрита пратка кокаин на Капитан Андреево. Конфискуван е наркотик за над 2 милиона лева. Задържани са двама мъже, сред които и предполагаемият организатор на канала.

Операцията на антимафиотите е стартирала след като в четвъртък при проверка на български автобус, пътуващ по редовната линия Истанбул-София митничарите на пункта Капитан Андреево откриха над 4 килограма кокаин. Наркотикът беше скрит в двойните стени на куфар, собственост на 29-годишен мъж от Ловеч. Вътрешните стени на куфара и пакетите с наркотик са били поръсени с червен пипер, за да бъдат заблудени използваните при проверката кучета.

След подаден сигнал за пратката в хасковската полицейска дирекция, е установена връзка между задържания на митницата трафикант и мъж на 46-години, също от Ловеч, който е арестуван от антимафитите там. При задържането, мъжът е товарил в колата си куфар, в който са открити над 5 килограма кокаин. Предполага се, че той е организатор на канала. В България наркотика е внасял 29-годишният трафикант. Той е получавал кокаина в Истанбул, от лице, за което казва, че е от африкански произход. От нашата страна към Западна Европа наркотиците е изнасял 46-годишният организатор на канала. По тази схема през последните 6 месеца двамата са пътували често от Турция към Западна Европа. Не са криминално проявени, не са демонстрирали че разполагат с много пари, не притежават скъпи коли и имоти, съобщи директорът на хасковската полиция комисар Атанас Ненков.

При акцията са задържани близо 9,5 килограма кокаин за над 2 милиона лева. Предполага се обаче, че пратката е с много високо наркотично съдържание и на западноевропейския пазар стойността й би била около 5 милиона евро.

Разследването на канала продължава. Хасковските антимафиоти ще бъдат наградени за успешната операция.