Арсенал се спаси в 93-ата минута срещу Съндърланд
Арсенал се спаси в 93-ата минута срещу Съндърланд / netinfo
Отборът на Арсенал стигна до щастливо равенство 1:1 с отбора на Съндърланд на стадион „Стейдиъм ъф Лайт” в мач от седмия кръг на Висшата лига. Домакините бяха съвсем близо до победата, след като успяха да поведат в резултата четири минути преди края на мача, чрез Грант Лийдбитър, но в крайна сметка допуснаха изравняване в 93-ата минута.

Лийдбитър се възползва отлично от грешка на отбраната на Арсенал и с прекрасен удар от границата на наказателното поле не остави никакъв шанс на вратаря Алмуния. Преди да влезе в мрежата, топката срещна напречната греда и се оказа неспасяема за стража на гостите.

В последните няколко минути футболистите на Арсен Венгер хвърлиха всички сили в предни позиции и испанецът Сеск Фабрегас успя да подели точките след точен удар с глава.

В другите два мача от днес отборите на Мидълсбро и Уест Бромич Албиън постигнаха минимални победи с по 1:0 съответно над Уигън и Фулъм.

По-късно тази вечер е двубоят Блекбърн Роувърс – Манчестър Юнайтед, като българският нападател Димитър Бербатов е сред титулярите за „червените дяволи”.