Сър Алекс: Можем да победим на Челси на Стамфорд Бридж
Сър Алекс: Можем да победим на Челси на Стамфорд Бридж / netinfo

Въпреки лошият старт на Манчестър Юнайтед, мениджърът на "червените дяволи" Сър Алекс Фъргюсън заяви за официалния сайт на тима, че неговите момчета имат всички шансове да спечелят утрешното дерби с Челси на стадион "Стамфорд бридж".

"Не е толкова трудна задача за нас да гостуваме на Стамфорд бридж. Не и с уменията, които има нашия тим. Челси уважават това. Те знаят, че ние можем да победим на техния стадион. Не искаме да бъдем на девет точки зад Челси или някой друг отбор на този етап от сезона. Знаем, че ще имаме доста работа в неделя и играчите са готови за това", коментира Фъргюсън.

Наставникът продължи: "Те изглеждат малко по-различно без Клод Макелеле в състава си, който бе важна част от тяхната машина. Атлетичността и мощта на Микаел Есиен също им липсва в този момент. Ние искахме Деко, когато той беше в Порто. Ако си спомняте, той отиде в Барселона за много пари, така че ние нямаше как да реагираме. Освен това си имаме Пол Скоулс. Но Деко е отличен футболист, няма съмнение в това".

Попитан дали ще пусне Бербатов и Роналдо заедно в игра, Сър Алекс отговори, че за него е по-важно да вземе трите точки в неделя. Той призна: "Аз очаквам с нетърпение да спечелим първата си голяма победа за сезона. Ние бихме Портсмут на Фратън парк, но сега изпитанието е по-тежко. Ние имаме сбор от невероятни таланти в Юнайтед и моята работа е да избера правилната комбинация. Не можете да отречете заслугата на Рууни и Тевес. Мога да кажа, че имам проблеми със селекцията, но не в лошия смисъл".