Фондация Бъдеще за Враца ще отпуска стипендии на петима студенти
Фондация Бъдеще за Враца ще отпуска стипендии на петима студенти / netinfo

Фондация “Бъдеще за Враца” подписа договор с 5 момчета и момичета, които ще получават стипендии по време на следването си, обяви председателят на Управителния съвет Николай Коцев. Подпомагането ще е в размер на 200 лв. месечно за целия срок на обучение.

Парите за стипендиите се събират от общинските съветници на ПП ГЕРБ и от кмета на общината. Младите хора се задължават да не прекъсват следването си, да не презаписват година и да работят във Враца в продължение на 5 години след дипломирането си. В случай, че някой получи изгодно предложение за реализация на друго място, се задължава да издържа поне един нов студент.

От желаещите да получават стипендии, само 18 са предоставили пълен комплект от необходимите документи, обяви Коцев. От тях са избрани Борислав Александров, който ще се обучава в УНСС, специалност “Политически науки”, Десислава Савова – НСА, педагогически профил, Елеонора Петрова – СУ, “Философия”, Веселинка Тодорова – СУ, “История”, Александър Тодоров – СУ, “Право”.

От фондацията очакват съдействие от врачанските банки за издаване на дебитни карти, по които да се превеждат парите на стипендиантите.