Уволниха зам. кмета на Казанлък
Уволниха зам. кмета на Казанлък / Д.Бобева- архив
Заместник- кметът на община Казанлък Иван Кирев бе освободен изненадващо от поста си.

Това стана в понеделникследобед със заповед на кмета на Община Казанлък Стефан Дамянов.

Според запознати, Кирев бил освободен с мотива „ несправяне с работата”, но зад него стоели други мотиви.

Дългогодишни служители на община Казалък са категорични, че освобождаването на Кирев е кулминацията на дълго тлеещ конфликт между кмета на Казанлък и неговият на практика първи заместник.

За освобождаването от поста си Киревнаучил още в края на миналата седмица, след като бил привикван и на разговори това да стане по взаимно съгласие, но зам. кметът отказал.

Освободеният зам. кмет на Казанлък е дългогодишен служител на Общината, като в последните два мандата на Дамянов той бе зам. кмет по въпросите на строителството и инфраструктурата и на практика отговаряше за най- тежките ресори.

Кирев бе зам. кметът, който изнесе на гърба си организацията на строителните работи в центъра на Казанлък, станали една от основните причини за преизбирането на Стефан Дамянов за втори кметски мандат.

Иван Кирев е строителен инженер по гражданско и промишлено строителство. Безпартиен .

Уволнението на зам. кмета по строителствотостава в момент, в който в централната част на Казанлък текат грандиозни ремонтни дейности по газифициране и преасфалтиране, свързани и с тежки промени на движението.

С освобождаването на Кирев от поста Община Казанлък остава с трима зам. кмета- от НДСВ, ДПС и ГЕРБ. Все още не е ясно кой ще заема овакантеното от Кирев място.

Не е тайна, че за поста му апетити имат партии от новия Общински съвет на Казанлък, получили завиден брой гласове след касиране на изборите.