Саакашвили: Грузия ще въведе по-строги закони, за да спре дестабилизацията
Саакашвили: Грузия ще въведе по-строги закони, за да спре дестабилизацията / снимка: БГНЕС

Грузия ще въведе по-строги закони, за да спре дестабилизацията след нахлуването на руските войски, заяви президентът Михаил Саакашвили по време на посещение в черноморското пристанище Поти, където продължава присъствието на руски войници, предаде ДПА, като се позовава на местни медии. Саакашвили не съобщи подробности за предвижданите мерки, но подчертал, че гражданските права няма да бъдат засегнати.

Президентът отново обвини Русия, че е планирала да свали грузинското ръководство със сила – нещо, което руският премиер Владимир Путин отхвърли вчера в интервю за германска телевизия. "Това е пълна лъжа, но смятам, че Саакашвили трябва да подаде оставка", заяви Путин пред интервюиращия, припомня ДПА.

Руският премиер призова също ЕС да не предприема санкции срещу страната му заради събитията в Грузия. Санкциите са една от темите, които ще обсъжда на извънредната си среща на върха ЕС в понеделник. Но европейски дипломати изразиха опасения, че Русия може да използва контрола над доставките на газ като политическо оръжие, както направи преди време с Украйна, отбелязва ДПА.