Велико Търново

Продадоха най-влиятелния търновски вестник - "БОРБА"?

26 август 2008 14:11

Продадоха най-влиятелния търновски вестник - "БОРБА"?

"Нова Българска Медийна група холдинг" АД, която е собственик на централните всекидневници "Монитор" и "Телеграф" и седмичника "Политика днес" купува „Издателска къща Борба” ЕООД, която издава най-влиятелния великотърновски вестник "Борба".

Сделката е получила разрешението на Комисията за защита на конкуренцията, съобщиха оттам. Целта на дружеството е да обхване нова група читатели и да разшири кръга от потенциални рекламодатели, пише в съобщението на КЗК.

Комисията установи, че сделката ще породи незначителен ефект на пазарите на ежедневни печатни издания и на рекламата в тях. В резултат на концентрацията не биха настъпили ограничения пред ефективната конкуренция в разглеждания сектор, уточняват от КЗК.

„Издателска къща Борба“ издава всекидневника „Борба“, който се разпространява в общините Велико Търново, Горна Оряховица, Лясковец, Свищов, Стражица, Елена, Полски Тръмбеш, Павликени, Златарица и др.

Главният редактор и собственик на медията Николай Томов заяви, че на този етап сделка няма.Етикети: Продадоха, влиятелния, търновски, вестник, борба

Напиши коментар

  • Име *:

    Полетата отбелязани със * са задължителни!
  • Коментар *:

  • Код за сигурност *:

    security code

    Въведи код:

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите »

 

Диpектоp на мебелна фабpика отишъл в командиpовка в Паpиж. Вpъща се и разказва впечатления: - Страшен град! Какви улици, какви магазини! - А жените? -… Виж още