ЧРД за Паолу Коелю- вече три години от Казанлък
ЧРД за Паолу Коелю- вече три години от Казанлък / личен архив
Вече три години казанлъчанката Неда Загорска води лична кореспонденция с един от най- известните писатели в света и любимец на българските читатели- бразилският автор на бетселъри Пауло Коелю.

Двамата се срещат и в София преди две години, по време на неговото гостуване тук .

Всичко започнало на 25-ти август 2005-та година, когато машинната инженерка Неда Загорска смело решава да напише имейл -поздрав за 58 годишния рожден ден на автора на “Алхимикът” и “11 минути”.

За голяма нейна изненада още същия ден получила многозначителен отговор. Крещяла от радост, когато прочела, че авторът на “ Край река Пиедра седнах и заплаках,” я уверявал, че един ден те двамата ще се срещнат непременно .

Като доказателство затова я моли да запази първия имейл и да го носи със себе си във времето на тяхната среща.

За Неда романтичната приказка продължава и през май 2006-та година тя се среща в София с Пауло Коелю , по време на неговото гостуване в България. От казанлъчанката бразилецът получава мил армаган- гюлова ракия, сувенири гюлово сладко.Оттогова до сега всяка Коледа Неда е първата, която получава коледните притчи, специално преведенина български от Коелю. Тя е и сред малкото щастливки, на които е предложено да участват във виртуален прокет в реално време, по книгата на бразилеца "Вещицата от Пуерто Ебло".

Казанлъчанкакта притежава всички книги на свояа идол, издавани на българсик, успяла е да прочете и неиздадената все още у нас- "Победителите са самотни".

И вярва, че един ден ще се сбъдне другата й голяма мечта: да пие кафе с авотърт на "Брида" в подножието на парк "Тюлбето" в Казанлък. В едно от писмата си до нея известният бразилец бил обещална Неда да сбъдне и тази й мечта.