Идентифицират с ДНК-тестове 94 души от катастрофата в Мадрид
Идентифицират с ДНК-тестове 94 души от катастрофата в Мадрид / снимкa: БГНЕС

Погребението на 153-те жертви на самолетната катастрофа на летище „Барахас“ в Мадрид ще бъде на 1 септември в испанската столица, съобщи АФП, цитирана от БГНЕС. Дългият процес по идентифицирането на жертвите продължава и днес, заяви кметът на Мадрид Алберто Руис Галардон.

До този момент е установена идентичността само на 50 души. Идентифицирането чрез пръстови отпечатъци е възможно само за 59 души, съобщи вицепремиерът Мария Тереса Фернандес де ла Вега. Идентичността на останалите 94 души трябва да бъде потвърдена чрез ДНК-тестове.

Самолетът на компанията Спанеър, който трябваше да извърши полет от Мадрид за Лас Палмас, се разби в сряда вечерта при опит за излитане, като причини смъртта на 153 души, а 19 бяха ранени.

Българката Антоанета Станимирова е пътувала на борда на самолета. Родителите на 40-годишната жена, майка на футболиста Мартин Кожухаров от младежкия отбор на испанския футболен клуб "Реал Мадрид", са вече в Испания, където предстои разпознаването на жертвите на самолетната катастрофа.