Линейка на Военна болница се обърна в столицата
Линейка на Военна болница се обърна в столицата / снимка: Sofia Photo Agency
Линейка на Военна болница се преобърна след катастрофа на булевард „Васил Левски" и ул. „Гурко". При инцидента, станал около 16.15 часа, е пострадала лекарката от екипа, която е със съмнения за счупени ребра. С леки наранявания в „Пирогов" е настанена жената, която е причинила катастрофата със своя ВАН. По време на катастрофата линейката е транспортирала онкоболна жена, която е със счупен крак.

Линейката се е движела по булевард „Васил Левски” в посока улица „Граф Игнатиев”. На кръстовището с улица „Гурко” е преминала на чревен светофар, но с включена звукова сигнализация. В този момент автомобил от улица „Гурко” я ударил, след което линейката се блъснала в друг автомобил и се преобърнала по таван. Това обясни за Дарик Любка Маринова от КАТ – Пътна полиция.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Маринова допълни, че линейката е транспортирала онкоболна жена, която с друга линейка след инцидента е откарана във ВМА. Директорът на Военномедицинска академия генерал Стоян Тонев допълни, че онкоболната жена e със счупен крак, а лекарка от екипа е настанена в болничното заведение със съмнение за счупени ребра.

Автомобилът, причинил катастрофата, е бил управляван от жена, която също е пострадала леко и е транспортирана в „Пирогов”.

Генерал Тонев подчерта, че в реанимацията на ВМА от 73 лежащи, половината са пострадали от катастрофи, голяма част от които причинени от водачи на мотори. Тонев се обяви за налагане на строги мерки за овладяване на войната по пътищата.