Лицензират стадион „Христо Ботев” утре
Лицензират стадион „Христо Ботев” утре / Снимка: Plovdiv24.com

Лицензионната комисия на БФС утре ще направи инспекция на стадион „Христо Ботев” и ще реши дали съботният мач на Ботев и Черноморец ще се играе в Пловдив.

Според шефовете на „канарчетата” са изпълнени всички предписания и би трябвало да няма проблеми. По принцип се очакваше комисията да мине днес през Пловдив, но от 18 часа ще се играе мачът на дублиращите отбори на Ботев и Левски. Това е и причината утре да е денят „Х”, който ще реши къде ще домакинстват „жълто-черните” този сезон.

В същото време се разбра, че почти е пропаднал вариантът бразилецът Ду Бала от Литекс да премине при „канарчетата”. Пловдивчани търсят спешно нападател, който да засили головата мощ на Ботев. Запознати твърдят, че ловчанлии искат да продадат Ду Бала за над 200 хил. евро, каквато цена трудно ще бъде платена от български клуб.

Преди Ботев е имало и преговори между Литекс и Черноморец, но и те не са завършили с положителен резултат.

Ботев има желание да привлече Ду Бала под наем, но както изглежда това няма да се случи. При така стеклите се обстоятелства, ръководството на пловдивчани прави всичко възможно да си осигури услугите на друг нападател, като в момента се проучват щателно чуждите пазари. За момента по-вероятно е да бъде взет футболист под наем.

Междувременно се разбра, че дните на вратаря Славчо Тошев в Ботев са преброени. Очаква се Тошев повече да не заема място в рамката на пловдивчани, като титуляр срещу Черноморец 100% ще е Павел Станев.