И чужденци посещават къщата-музей „Хаджи Димитър” в Сливен
И чужденци посещават къщата-музей „Хаджи Димитър” в Сливен / netinfo

Увеличава се броят на посетителите в къщата – музей на „Хаджи Димитър” в Сливен след обновяването на документалната експозиция. Това съобщи за Дарик Дора Пондалова – завеждащ отдел "Връзки с обществеността" в Регионалния исторически музей в Сливен. За радост на домакините все повече млади семейства водят децата си да разгледат историческото наследство. Интерес към музейният обект проявяват и много чужденци, информира Пондалова.

Сред новостите са копия от документи, снимки, оригинално хайдушко оръжие, възстановка на четническа униформа, както и копие на знамето на четата на Стефан Караджа. Къщата-музей "Хаджи Димитър", заедно с Националния музей на текстилната индустрия и Природния парк "Сините камъни" са сред Стоте национални туристически обекта.

Историческият обект е отворен всеки ден от 9.00 до 12.00 и 14.00 до 17.00 часа в периода 1 април – 30 октомври. Билетът за възрастни струва 2 лева, пенсионери, инвалиди, студенти и ученици ползват билет с намаление от 1 лев. Отстъпка получават групи над 14 души. Таксата за беседа на екскурзовод е 5 лева.