Тикнаха в ареста хванатият с подкуп граничен полицай
Тикнаха в ареста хванатият с подкуп граничен полицай / netinfo
Хванатият с подкуп граничен инспектор от Варна Иван Иванов от днес е с постоянна мярка задържане под стража. Състав на Военноапелативния съд в София е отменил решението на колегите си от Варненския военно-окръжен съд като незаконосъобразно, съобщи за Дарик военоокръжният прокурор на Варна подп. Владимир Чавдаров.

Миналата седмица варненските военни съдии пуснаха Иванов под парична гаранция. Според софийските магистрати, ако остане на свобода, уличеният полицай може да извърши друго престъпление, а именно да въздейства на свидетели или да укрие доказателства, обясни решението им прокурор Чавдаров. Решението на Военноапелативния съд е окончателно и не подлежи на обжалване. Иван Иванов в момента се намира в ареста в морската столица, уточни обвинителят с пагон.

Разследването срещу шефа на група "Противодействие на престъпността" в Гранична полиция Иван Иванов показа, че стандартната тарифа за подкуп на варненската митница е 400 лв. С толкова бе хванат и Иванов. Той беше задържан на 8 юли в барчето на варненската митница. Срещу парите не е трябвало да бъдат проверявани 6 контейнера с фъстъци.

Варненската военно-окръжна прокуратура е започнала проверка срещу още служители на Гранична полиция. До този момент са установени данни за множество корупционни практики, които се поверяват, заяви вчера подп. Владимир Чавдаров, но отказа да конкретизира какви са точно те. Възможно е, докато тече проверката, от длъжност да бъдат отстранени още служители в Гранична полиция, коментира още военоокръжният прокурор.