Звуково пътешествие ни очаква в края на седмицата
Звуково пътешествие ни очаква в края на седмицата / Дарик радио Русе
Русе е включен в Звуков пърформанс и радио проект през Европа European Sound Delta. Той се провежда от 7 юли до 28 септември, като събитията в града ще се случват в края на тази седмица. Организатори са MU (Франция), Rokolectiv (Румъния), Сдружение Европейски пространства, Международно Дружество Елиас Канети, Арена Медиа.

През лятото две “студио-лодки” пътешестват едновременно по течението на реките Рейн и Дунав от Северно и Черно море по посока Страсбург, тяхната крайна дестинация. На борда им над 30 артисти от цял свят, занимаващи се със саунд и радио арт, работят по записите, направени в 11 прекосени страни. Всеки от 20-те града, в които спират артистичните резиденции, е нова звукова територия за изследване, но също и място за импровизации и събития: концерти, пърформанси, инсталации, „пътеписи”…

European Sound Delta кани публиката да последва развитието на това изкуство и звуковото пътешествие, в реално време, от страницата му www.sound-delta.eu, където може да се намери: временно 24 часово уеб-радио, Travel Blog, събрал дневници на артистите, sketch книги, видео-записи, снимки и звукове, които могат да се свалят.

На 18 и 19 юли ни очакват аудиоразходки, които ще тръгват от Дом Канети.