Руските туроператори подават документи за наши визи по интернет от 1 август
Руските туроператори подават документи за наши визи по интернет от 1 август / netinfo

Въпреки че от четири месеца е осигурена възможност руските туроператори да кандидатстват по интернет за български визи, те не го правят. Това заяви заместник-министърът на външните работи Милен Керемедчиев по повод образувалите се отново опашки пред българското посолство в Москва. По-късно той ще се срещне с руски туроператори.

Тази сутрин руските медии пишат, че посолството на България в Москва на практика е блокирано, защото ваканцията на повечето руснаци започвала този уикенд, а документите им още не били обработени от мисията ни. Хората се опасявали, че няма да изкарат почивката си в Слънчев бряг, а пред входа на българското посолство. Няколко руски туристически агенции не успели да подадат документите на клиентите си, макар че били готови да платят за спешна поръчка.

На срещата заместник-министърът Милен Керемедчиев ще постави условие на агенциите всички документи за визи да бъдат подавани по интернет, а плащанията да стават само по банков път. До вчера 85 000 български визи са издадени на руски туристи.