Пазарджик остава без транспорт посред лято
Пазарджик остава без транспорт посред лято / netinfo
Пазарджик ще бъде блокиран от 15 юли, ако общината прекрати договора с обществения превозвач „Трансавто”, прогнозира собственикът на фирмата Фидел Беев.

320 служители на “Трансавто” ще останат без работа, заяви пред Дарик радио народният представител от Велинград. Той обвини кмета Тодор Попов за създалото се кризисно положение. Не мисля, че има законово право договорът да бъде прекратен предсрочно, защото “Трансавто” трябва да вози още четири години, уточни Беев.

Кметът на Пазарджик настоява през есента да бъде обявен нов конкурс за обществен превозвач. Според Фидел Беев конкурсна процедура може да има само за нови линии за градския и междуградския транспорт в общината. Ако градоначалникът изпълни обещанието си и прекрати договора на “Трансавто”, от средата на юли Пазарджик ще остане без транспорт и без автогара. Според Беев, кметът ще даде поредната отсрочка, защото няма вариант за нов превозвач, който да поеме обслужването на транспорта в близките дни. Освен това няма и фирма, която да се съгласи да вози при тези условия и с по-ниски цени на билетите.