Избраха новия изпълнителен директор на Държавен фонд Земеделие
Избраха новия изпълнителен директор на Държавен фонд Земеделие / снимкa: Sofia Photo Agency

Досегашният зам.-министър на финансите Атанас Кънчев е новият изпълнителен директор на Държавен фонд "Земеделие". Това съобщиха от ведомството. Управителният съвет на ДФ „Земеделие” прие внесената оставка на изпълнителния директор на Фонда доц. Димитър Тадаръков.

След съгласувана процедура, с министър-председателя на България Сергей Станишев за изпълнителен директор на фонда, бе избран Атанас Кънчев. Той ще бъде представен от министъра на земеделието и храните Валери Цветанов на пресконференция утре.

Управителният съвет на Фонда освобождава заместник-изп. директор Владимир Карамишев. Досега той отговаряше за прилагането на програма САПАРД в България. До избирането на нов зам.-изпълнителен директор, отговарящ за програма САПАРД, досегашните функции на Карамишев ще се изпълняват от зам.-изпълнителния директор на фонда Ализан Яхова.

За всички решения на Управителният съвет на ДФЗ незабавно ще бъде уведомен националния ръководител Димитър Ивановски, зам.-министър на финансите. Той ще съобщи на Европейската комисия за извършените персонални промени.