• Размер на шрифта:

Отделение за инвазивна кардиология откриха в Казанлък

8 юни 2008 09:52 | Автор: Деляна Бобева

Отделение за инвазивна кардиология откриха в Казанлък
© снимка: Дарик - Казанлък  

Отделение за инвазивна кардиология бе открито на територията на МБАЛ- в Казанлък. В него ще работят кардиолози от известна столична клиника с традиции в кардиологията, както и местни кардиолози. Сред идеолозите за създаването на новото отделение е почетният гражданин на Казанлък- професор д-р Генчо Начев.

В отделението ще се извършват коронарографии и други скъпоструващи специализирани изследвания и манипулации на сърцето, за които до този момент пациентите от района трябваше да пътуват до столичните клиники.

Първите четири коронарографии бяха направени от екип от кардиолизи от София – доцент Юлия Джоргова и д-р Борислав Ацев, заедно с техните казанлъшки колеги.

Освен, че дават точна диагностика на заболяването на сърцето, коронарографиите осигуряват качествено и модерно лечение и многократно увеличават шансовете за добри прогнози и качествен живот след манипулациите, заяви за Дарик доцент Джоргова.

До момента само в три големи града в България – София, Пловдив и Варна са правени подобен вид изследвания. Коронарографиите са скъпи изследвания, цената на терапията в новото отделение е от порядъка на 900 лева до 4-5 хиляди лева.

Един милион лева струва направената под формата на апаратура и ремонти инвестиция мениджъра Иван Бумбаров от София. Новото отделение все още не е сключило договор със Здравната каса, след като предишният здравен министър проф. Радослав Гайдарски отказа на ръководството на болницата това в началото на годината. Предстоят нови разговори по този въпрос с новия министър на здравеопазването д-р Евгений Желев, който ще посети Казанлък на 16-ти юни. При постигната договореност анекс за подобно финансиране може да бъде подписан след септември. Дотогава изследванията в новото отделение ще са напълно безплатни за пациенти с препоръки за такива. Нужните средства за лечението ще се осигуряват от местни спонсори и фирми.


Етикети: отделение, инвазивна, кардиология, Откриха, Казанлък

Напиши коментар

  • Име *:

    Полетата отбелязани със * са задължителни!
  • Коментар *:

  • Код за сигурност *:

    security code

    Въведи код:

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите »

 

Двама приятели водели дълъг и продължителен разговор по класическата тема секс. По едно време се усетили, че прекаляват. – Хайде да сменим темата. – Добре.… Виж още