Заглавията в Посредник днес
Заглавията в Посредник днес / netinfo
Смъртта в Мъртвата е безплатна – с това заглавие стряска днес читателите “Посредник”. В събота язовирът в Мъртвата долина взе първата за това лято, но всъщност поредна жертва. Удави се 17-годишно момче, Анатоли Павлов, отишъл да поплува в задушния ден с приятел. А как реагират останалите плувци, повече на възраст между 10 и 17-18 години, които са редовни посетители на язовира? Продължават да се къпят, въпреки че знаят, че на това място плуването е забранено. Анкетата във вестника на последната страница е също на “водна” тема - басейн или язовир предпочитате?

Младежкият дом остана в миналото, купчина руини остана от него само за няколко дни. През май 2007 год. на търг с явно наддаване сградата е сменила досегашния си собственик – Общината, срещу сумата от 1 млн. лв. Решението за събарянето е било на новия собственик – “Нармаг”, който е бил и единствения кандидат-купувач за сградата. Тя се оказала твърде нефункционална, защото е строена с високи тавани, големи коридори и тесни помещения. На хълма ще се издигне поредния търговски център плюс жилищна част.

За очакваните нови цени на тока от 1 юли и съгласието на ДКЕВР за 18% по-скъп ток, пише още “Посредник”. Изменението се налага поради повишението на цената на горивата и инфлацията от 8.4%, обясни председателят на комисията Константин Шушулов. Заради различните условия, в които оперират трите електроразпределителни дружества, скокът на цената за крайния потребител ще е различен.

Екс-директор на Държавен резерв – Плевен се призна за виновен, още едно заглавие в “Посредник” днес. Обвинението е срещу Пешко Инчовски и Томислав Томов от Държавен резерв. Срещу първия обвинението е отпаднало, а вторият се е признал за виновен. Очакванията са на 3 юли, за когато е отложено делото, да има вече постановена присъда.

Река Дунав вече не е граница, а интеграционна ос. От Плевен започна националната кампания на Съюза на архитектите в България за устойчиво развитие на Дунавското крайбрежие. Интервютата са с известни професионалисти-архитекти, които разясняват подробностите по инициативата.

И още няколко от акцентите във всекидневника днес – нови правила ще има на изпита за адвокати; дружеството на писателите връчи наградите “Рена Попова”; на метеорологичната прогноза за месец юни е отделена половината от стр. 6.