Открита бе производствена база на “Мебел Стил”ООД в Търговище
Открита бе производствена база на “Мебел Стил”ООД в Търговище / netinfo
Днес официално бе открита новата производствена база на фирма “Мебел Стил” в Търговище. Присъстваха Анна Янева – зам. министър на икономиката и енергетиката, депутатът Румен Такоров, областният управител Петър Карагеоргиев, кметовете на Търговище и Разград – Красимир Мирев и Денчо Бояджиев, представители на местната власт и бизнеса, директори на институции и др.

Гостите бяха посрещнати от духовия оркестър на града, танцува и ансамбъл “Мизия”. Последва церемония за вдигане на националния трибагреник и знамето на ЕС по повод Деня на Европа – 9 май. Водосвет отслужиха Свещеноиконом Славчо Проданов и отец Димитър.

Новопостроената производствена база е разположена върху площ от 23 350 кв.м. с разгърната застроена площ от 7 600 кв.м. и включва складова база за материали, склад за готова продукция, производствени халета, столова и съблекални за персонала, здравен кабинет. 360 са наетите във дружеството работници.

Фабриката за производство на мебели на братя Илиеви е създадена през май 1997 г. Вложените до момента в предприятието средства са на обща стойност 5 000 000.лв. Част от оборудването е закупено със средства от Европейските фондове. Реализирани са два проекта, финансирани по програма ФАР.

На церемонията днес управителите братя Илиеви получиха официално и спечелената неотдавна статуетка “Икар”. В средата на април Българската стопанска камара отличи “Мебел Стил” ООД за принос в развитието на българската икономика през 2007г. в категория “Инициатива”.

На дадената по-късно пресконференция, Илко Илиев сподели, че фирмата работи в момента по още два сериозни инвестиционни проекта – хотел и ваканционен комплекс сред природата.