Христо Контров е новият областен управител
Христо Контров е новият областен управител / netinfo
Адмирал Христо Контров е новият областен управител на Варна, реши правителството на днешното си заседание. С решение на Министерски съвет от длъжност се освобождава досегашният губернатор Петър Кандиларов.

Христо Павлов Контров е роден през 1938 г. Завършил е ВВМУ – Варна и се е обучавал във военната академия в Санкт Петербург. От 1959 г. служи във Военноморски сили, като от 1995 г. до 1998 г. е командващ на ВМС. След това е бил главен координатор по търсене и спасяване на море и общински съветник във Варна. От 2003 до 2007 е общински съветник във Варна, като влиза в местния парламент от листата на СДС. На последните местни избори през 2007 г. Контров бе пети в листата с кандидат-общински съветници на ДПС, като малко не му достигна отново да стане съветник. Впоследстивие е назначен за един от тримата контрольори на общинското предприятие “Обреди”.

Нови областни управители от днес имат още Добрич, Търговище и Пазарджик. Техните имена са съответно Ердинч Хаджиев, Свилен Василев, който ще заеме официално поста след 15 юни и Георги Петърнейчев.