• Размер на шрифта:

Брожение в ДПС-Добрич заради смяната на областния управител

2 май 2008 18:48 | Автор: Валя Янева

Брожение в ДПС-Добрич заради смяната на областния управител

Да бъде свикано извънредно заседание на областния съвет на ДПС в Добрич, настояват четирима общински лидери на движението. Те са недоволни от немотивираната според тях смяна на областния управител на Добрич Динчер Хаджиев. На мястото на Хаджиев на поста бе назначен д-р Ердинч Хаджиев, който излезе от парламента, след като там се върна бившият земеделски министър Нихат Кабил.

Рокадата е била дискутирана днес на среща на недоволните в Балчик. На сбирката е присъствал и вече бившият областен.

Недоволни сме, че се вземат такива решения, без да се иска мнението на областното и общинските ръководства, заяви Бедри Кемал – председател на ДПС-Балчик и домакин на срещата. Той допълни, че по принцип Централното оперативно бюро на ДПС зачита предложенията отдолу и дискутира важните въпроси по места. Този път обаче това не е станало.

„Абсурдно е да научаваме от медиите, че свалят от поста Хаджиев. Самият той не е знаел, точно в този ден е претърпял операция на носа. Никой не го е уведомил, че е сменен", заяви Кемал. Той подозира, че областният лидер Денис Номан е знаел за смяната, но е скрил информацията.

Извънредното заседание ще се състои вероятно на 5 май. За това били нужни подписите на една трета от членовете на областното ръководство. Според Кемал вече имало устно съгласие от необходимия брой членове.

„Аз не мога да свиквам областен съвет по проблема, защото не мога да коментирам решения на по-висшестоящи органи, каквито са Централното оперативно бюро и Централният съвет на ДПС. Промените са одобрени и от тройната коалиция", заяви Денис Номан.

На парламентарните избори преди три години водач на листата в Добрич бе Нихат Кабил, втори бе поставен д-р Ердинч Хаджиев, а трети – Динчер Хаджиев. ДПС спечели един мандат. Кабил стана министър, Ердинч Хаджиев влезе на негово място в НС, а Динчер Хаджиев стана областен управител. Сега според Номан било логично обратното движение и вторият в листата трябва да стане областен.


Етикети: Брожение, Добрич, заради, смяната, областния, управител

Коментари

Коментирай

Подреди: Първите отгоре Последните отгоре

 • Страница:
 • 1
#1

JURNALIST - 02.05.2008 г. 22:04:43

DOBRI4LII NE SE PRITESNYAVAYTE ELATE DA VIDITE V HASKOVO KAKIV ZAM OBLASTEN I OBLASTEN PREDSEDATEL IMAT DPS .SAMO KATO GO SLUSHATE NA KONFERENSIA IDE VI DA POTINETE V DIN ZEMYA.NE MOJE DA 4ETE DORI GOTOVO NAPISANOTO.REZIL ZA DPS.

 • Страница:
 • 1

Напиши коментар

 • Име *:

  Полетата отбелязани със * са задължителни!
 • Коментар *:

 • Код за сигурност *:

  security code

  Въведи код:

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите »

 

Диpектоp на мебелна фабpика отишъл в командиpовка в Паpиж. Вpъща се и разказва впечатления: - Страшен град! Какви улици, какви магазини! - А жените? -… Виж още