Пловдив

Парад на ретро автомобили в Пловдив

6 април 2008 10:25

Парад на ретро автомобили в Пловдив В ретро парада ще видим и колекционерският автомобил "Булгаралпин"  

Парад на ретро автомобили от 30-те години на миналия век ще тръгне днес в 11 часка  от бул. „Шести септември”, ще мине по бул. „Мария Луиза”, бул. „Цар Борис ІІІ Обединител” и бул. „България” и ще превземе паркинга на „Мосю Бриколаж” в Пловдив. В 12 часа ще започне изложбата на класически модели, сред които ще бъдат „Meрцедес 180” (купе 120) от 1961г., „Форд Галакси” от 1965г., американската лимузина „Рокне Щудебейкър” от 1930г., „Форд V8” от 1939г., „Линкълн Таун” от 1978г., „Булгаралпин А110” от 1967г.

Голяма атракция в изложбата ще бъде и eдна от първите серийни коли на СССР след Втората световна война „Москвич 407”, както и лъскавата „Волга ГАЗ”, която масово е била използвана от партийните величия през 60-те години на миналия век. Колекционерските „Булгаралпин” и „Булгаррено” са сред най-скъпите коли, произвеждани някога в България.

Специалисти ще покажат как се полират брони и капаци на ретро автомобили, как се поддържат гуми и гумени уплътнения.

 

 Етикети: Парад, Ретро, автомобили, Пловдив

Напиши коментар

  • Име *:

    Полетата отбелязани със * са задължителни!
  • Коментар *:

  • Код за сигурност *:

    security code

    Въведи код:

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите »

 

Диpектоp на мебелна фабpика отишъл в командиpовка в Паpиж. Вpъща се и разказва впечатления: - Страшен град! Какви улици, какви магазини! - А жените? -… Виж още