Испанска фирма инвестира 15 млн. евро в Индустриалния парк
Испанска фирма инвестира 15 млн. евро в Индустриалния парк / netinfo
15 млн. евро ще инвестира в Индустриалния парк испанската фирма „Богарис”. Тя ще проектира и изгради производствени сгради, складова база и офиси към тях. Това стана ясно по време на срещата на областният управител Мария Димова с посланика на Испания Н.Пр. Фернандо Ариас Гонсалес. В момента Испания е на четвърто място по преки инвестиции у нас. Испанската фирма “Керос България”, която беше сертифицирана като инвеститор втори клас, също инвестира в Индустриалния парк. Навлизането на доказани испански компании в Русе дава нов импулс на икономическия обмен между нашите две страни, каза дипломатът.

Съчетанието на подходяща инфраструктура и комбиниран транспорт са предимствата на Русенска област. Концесионирането на Летище Русе и изграждането на интермодален терминал са приоритетите в транспортния сектор, каза Димова.

Опитът на Испания в усвояването на средствата от европейските фондове да бъде приложен в Русе, договориха посланикът и губернаторът. Областният управител предложи провеждането на съвместна работна среща на представители на общините от региона и испански експерти. На нея ще бъдат дискутирани възможностите за разработване на съвместни проекти и привличане на нови испански инвестиции в региона.