Кой е най-добрият град за живеене в България? Отговорът - в 12:00 ч!
Кой е най-добрият град за живеене в България? Отговорът - в 12:00 ч! / netinfo

Днес ще стане ясно кой е най-добрият град за живеене в България, според специалното проучване на Дарик, “24 часа” и информационния сайт DarikNews.bg. Резултатите от него ще бъдат представени на пресконференция, на която ще присъства и министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов, който е патрон на инициативата.

Кой е най-добрият град за живеене в България ще обявят изпълнителният директор на Дарик Радосвет Радев и главният редактор на вестник „24 часа” Венелина Гочева.

Целта на проучването на Дарик и “24 часа” беше да се установи какво е качеството на живот в 35 от големите градове в България. Всеки един от тях беше оценяван по 40 критерия, които най-общо описват очакванията на съвременния човек за града, в който живее и работи. Така репортерите на двете медии определиха къде в България се живее най-добре.

Проучването в никакъв случай не претендира за представителност. За него в информационния сайт DarikNews.bg беше създадена специална страница. На адрес grad.dariknews.bg във всеки един момент можеше да се види временната класацията на градовете.

Паралелно с нея на сайта вървеше и класация на читателите на DarikNews. Те също избраха своя най-добър град за живеене в България. С 3492 гласа на първо място е Стара Загора. Следван от Русе, Плевен, Варна, Пловдив. София е едва на 12 място с 489 гласа.