Пияни и дрогирани шофьори спипаха пловдивските полицаи
Пияни и дрогирани шофьори спипаха пловдивските полицаи / Дарик архив

Мъж и жена са задържани за притежание на наркотици в Пловдив, съобщават от полицията. В събота около 21:00 часа на ул. “Батак” служители от Шесто РУ спрели за проверка лек автомобил “Линкълн”, управляван от 31-годишен мъж от Русе. При последвалия обиск на автомобила и пътничката в него - на 21 години, от Пловдив, били намерени около 1,320 грама марихуана и амфетамин. Срещу двамата са образувани бързи производства. Уведомена е районната прокуратура.

Двама пияни шофьори пък са задържани през изминалото денонощие в Пловдив. Тази нощ около 01.20 часа на ул. “Калиакра” полицейски патрул на Първо РУ спрял за проверка лек автомобил “Фиат”. Алкохолната проба на водача - на 46г. от Пловдив отчела 2.01 промила.

Междувременно, вчера около 10:10 часа бил получен сигнал за пътно произшествие на бул. “Христо Ботев”. Пристигналите на място пътни полицаи установили, че лек автомобил “Мазда”, управляван от 21-годишен пловдивчанин навлязъл в насрещното платно и ударил лек автомобил “Хонда”, който в последствие е блъснат от автобус. От извършената алкохолна проба на водачите в инцидента е установено, че млодият шофьор на Мазда-та е седнал зад волана с 2.26 промила алкохол.

Срещу двамата нарушители са образувани са бързи производства.