Започна подаването на данъчни декларации
Започна подаването на данъчни декларации / Дарик архив

От днес стартира приемът на годишни данъчни декларации и в 24 пощенски станции на територията община Пловдив, както и в пощенските станции в Асеновград, Карлово, Кричим, Куклен, Лъки, Перущица, Първомай, Сопот, Стамболийски, Съединение, Хисар, Садово, Калояново, Раковски и Брезово.

Срещу минимална такса за обработване на документите, гражданите ще могат да подават своите декларации в подразделенията на Български пощи, където ще им бъде издаден входящ номер.

НАП напомня и за възможността, данъчните декларации да бъдат попълнени чрез електронна форма с бар-код. Попълването на декларация с бар-код гарантира на клиентите на администрацията, че няма да допуснат технически грешки, тъй като дължимия данък се изчислява автоматично след попълване на приложенията за различните видове доход, внесените осигурителни вноски и ползваните облекчения. Електронната декларация трябва да се изтегли от интернет страницата на Агенцията и да се попълни „офлайн“.

Годишната декларация за облагане на доходите с бар-код е публикувана на интернет страницата на НАП.

Подаването на декларацията става с изпращане по пощата или на място в пощенските станции, по електронен път с ПИК код или с електронен подпис.

Декларацията може да се подаде и лично в офис на НАП, за Пловдив в сградата на ул.”Скопие” 106 ет. 3, за Асеновград в офиса на пл. ”Николай Хайтов” 8 и за Карлово на ул.”Тодор и Ана Пулеви” 1.

Консултации за декларирането и плащането на данъци и осигуровки могат да се направят на телефона на кол центъра на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор.