Жозеф Дол: Европа не спира никакви пари за България, не вярвайте на фалшиви новини
Жозеф Дол: Европа не спира никакви пари за България, не вярвайте на фалшиви новини / БГНЕС, архив

Важно е да се знае, че Европа не спира никакви пари за България, заяви председателят на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол по време на работна среща в Брюксел. Дол подчерта още, че това са лъжи, на които не трябва да се вярва.

БСП съобщи за "заложена бомба" в енергетиката, властта нарече това инсинуации

По негови думи с оглед предстоящите избори в редица европейски страни, сред които България, Германия и Франция, е много важно да се върне политическият елемент в предизборната кампания. „Сега, вместо него, често се работи с фалшиви новини, които предизвикват опровергаване, а това е губене на енергия без да се постигат решения", категоричен бе Дол.

БСП видя програмата за борба с битовата престъпност като предизборен трик

Той посочи, че България е подложена на атаки с фалшиви новини от външни сили, на които обаче не трябва да се вярва без проверка на фактите. "Още един път - не слушайте тези социални мрежи, които са тотално манипулирани отвън", заключи председателят на ЕНП.

Позицията на ГЕРБ: „БСП си търсят алиби за бъдещите си некомпетентни действия и злоупотреби"

В дискусията се включи и зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, който запозна Жозеф Дол с подготовката и целите на партията за предстоящия парламентарен вот.

Източник: БТА