Да подкрепим волейболистките на Марица в сряда
Да подкрепим волейболистките на Марица в сряда / снимки: Валери Станков, Пловдив

Волейболният отбор на Марица призова пловдивчани за подкрепа в предстоящия мач-реванш срещу италианския Унет Ямамай (Бусто Арсицио) за Купата на ЦЕВ - втория по сила европейски клубен турнир. Клубът даде пресконференция в Община Пловдив, на която присъстваха заместник-кметът на града Георги Титюков, мениджърът на Марица Борис Халачев, старши треньорът Иван Петков, капитанът Радосвета Тенева, диагоналът Габриела Цветанова и пресаташето на клуба Николай Марков.

Срещата между Марица и Унет Ямамай е на 25 януари (сряда) от 18:30 часа в зала Колодрума. Първият мач игран на Апенините италианките спечелиха с 3:1 гейма. За да продължат напред в надпреварата пловдивчанки се нуждаят от победа с 3:0 или 3:1 и успех в златния гейм.

Да подкрепим волейболистките на Марица в сряда
netinfo

„Използвам момента, за да призова всички пловдивчани, а и не само жителите на града, онези, който обичат този красив спорт да ни подкрепят в мача срещу италианския гранд. Надяваме се да стигнем до „златен гейм” и да продължим напред в турнира”, заяви мениджърът на Марица Борис Халачев.

"Имаме сили и качества, за да отстраним Унет. Победата е много важна, защото ще ни остави в Европа и ще донесе много дивиденти, както за нас като клуб така и за Пловдив. Противникът идва без една от най-добрите си състезателки, но това едва ли ще намали класата им, италианския тим има дълга и равностойна скамейка. Разузнали сме ги добре, силното им оръжие е атаката”, сподели наставникът на Марица Иван Петков.

„Ямамай е интересен, атрактивен противник, но вярвам, че имаме сили да им се противопоставим. Подкрепата от публиката е много важна за нас”, заяви капитанът на Марица Радосвета Тенева.

„Тръпката от европейските мачове е различна. В първата среща допуснахме много индивидуални грешки, извадили сме си поуките и съм сигурна, че всяка една от нас ще даде най-доброто от себе си”, допълни диагоналът Габриела Цветанова.

Заместник- кметът Георги Титюков пожела успех на отбора и заяви, че лично ще подкрепи Марица.

Да подкрепим волейболистките на Марица в сряда
netinfo

Италианският тим пристига в Пловдив във вторник в 16:30 часа и ще направи две тренировки в Колодрума. Официалният сайт на Унет Ямамай съобщава, че тимът ще отпътува за България без единия от основните си центрове - Фредерика Стуфи, която е получила контузия и ще бъде извън игра за 20 дни. В състава обаче се завръща италианската националка Джулия Пизани, която пропусна последните срещи на тима, включително и тази срещу Марица.

Билетите за мача реванш между Марица (Пловдив) и Унет Ямамай (Бусто Арсицио) вече са в продажба. Почитателите на волейбола ще могат да изгледат срещата в красивото съоръжение срещу скромната сума от 5 лева, като за ученици и пенсионери входът ще е безплатен, както обикновено.

По време на мача отново ще бъде проведена томбола с билетите, която ще определи един от зрителите в Колодрума като печеливш на голямата награда, подсигурена от клуба домакин Марица.