Тежко заседание на Общинския съвет в Гърмен предстои в сряда
Тежко заседание на Общинския съвет в Гърмен предстои в сряда / Снимка: Маргарита Петкова

В сряда общинските съветници в Гърмен трябва да обсъдят и гласуват бюджета на общината. На заседание на постоянната комисия по хуманитарни дейности бюджетът не е бил приет, съобщи председателят на ОбС Екатерина Татанова. Днес и утре ще заседават и останалите комисии. Според председателя Татанова и голяма част от съветниците разчетите за финансовите средства за всички села в общината не са балансирани - има ощетени и привилегировани населени места. „Последната дума имат колегите ми общински съветници" - каза още Татанова.

Друга критична тема в заседанието е искането на кмета Минка Капитанова и общинската администрация общинските съветници да разрешат на собственици на земеделски земи в местност „Падарката" , известна като ромското гето Кремиковци да си построят къщи, за което няма правни основания. „За да не ме обвинят в пристрастие, включих и тази точка в дневния ред на заседанието за сряда" - обясни председателят на ОбС - Гърмен.

„Нямам намерение да подавам оставка, пък и никоя от политическите партии не ми я иска, каза Татанова, във връзка с ширещи се слухове, че новият общински съветник Мурат Адем, който ще положи клетва в сряда на мястото на починал съветник от ДПС, се бил прицелил в поста й, като бивш председател на ОбС-Гърмен.