Дойде времето на Водолея. Слънцето влезе в този зодиакален знак на 20 януари. 
Водолеят е мъжки, въздушен и неподвижен знак. Управляват го планетите Уран и Сатурн. Меркурий е в екзалтация, а Слънцето е в заточение.

Като мъжки знак Водолеят е екстровертен, а като неподвижен не бърза заникъде. Той по-скоро задълбочава и развива темите, които го вълнуват, отколкото да инициира нови.
Въздухът и в частност Водолеят се свързва със сангвиничния темперамент. Това означава вискока външна и ниска вътрешна активност.

Въздушният елемент също е свързан най-вече с интелекта и умствената стимулация, необходимо му е да мисли, да осъзнава, да развива теории. Важно е да му е интересно.

Астролог: Бъдете добри, щедри и давайте от сърце през 2017 година

Водолеят е знак на свободата.

Планетата, която го управлява е Уран и се свързва с новото, промените, изненадите, оригиналното и уникалното, шока, революциите и рязкото поляризиране на всичко, до което се докосне. Уран е "очаквай неочакваното". Затова Водолеят често е различен, може да изглежда дори шантав и да има твърде странно поведение. И той се забавлява с това.

Или пък поведението му да е абсолютно обрано и дистанцирано. Но каквото и да е, той като въздушен -знак, винаги е способен да обоснове действията си, колкото и смахнати или ирационални да изглеждат.

Уран се свързва и с електричеството, а в тялото управлява нервната система на човека, гениалността, но и лудостта, а често тези неща са свързани, тъй като за да се създаде нещо оригинално, е необходимо да се видят нещата под различен ъгъл.

Отклонението от познатото и нормите, наричаме и лудост. Как ще се прояви, положително или отрицателно и за човека, и за околните, зависи винаги от нивото на съзнание, на което се проявява планетата или зодията.

Какво вещаят звездите за 2017 година?

При силен Уран, а и при самия Водолей идеите могат да идват като светкавици, като прозрения.
Духовното качество, което Водолеят носи, е способността да раздвоява съзнанието си, способността да се наблюдава отстрани - безпристрастно и обективно.

Въздушен знак, необременен от емоции, които да изкривяват възприятието му, Водолеят е способен съвсем ясно да вижда както себе си, така и околните такива, каквито са. Затова заедно с Девата, той е най-обективният зодиакален знак.

Уран в митологията е богът на небето и губи своя пол - това също е присъщо за урановите хора и на водолеите. Затова Водолеят се свързва и с ангелските сили. Те нямат пол, отвъд него са и не носят проблематиката на дуалността и разделението, което изживяваме в земен план. И няма правилно или грешно - всичко е такова, каквото е.

Любимите храни на зодия Водолей

Водолеят умее да вижда хората не само като мъже или жени, а като човешки същества. 
Всички роли, които играем в обществото - шефове, подчинени, жертви, всякакви йерархии и структури - на водолея са му смешни. Той носи духовната мъдрост на Уран и вижда нещата от по-високата перспектива.

Затова наричат Водолея зодия-човек. Той разбира от хуманност, човещина и е много добър приятел. Водолей и Уран се свързват с бъдещето, с перспективата, а оттам и всякакви иновации, технологии.

Също имат отношение към научна работа, астрономия, астрология - тъй като Уран е свързан със звездите.

Най-много секс правят представителките на зодия Водолей

Уран, а и Водолей носят няколко принципа в себе си:

Уран дава вяра, свобода и смелост, подтиква към промяна. Ето как: Първо, трябва да имаш смелостта да си различен, да си себе си. Второ, да се заявиш пред света, защото той се противопоставя на различните.  Трето, когато си приет, отново да се промениш и отново да се отстоиш, защото животът е една непрекъсната промяна и това е пътят към себеразвитието и свободата - премахването на задръжки, модели и ограничаващи разбирания.

Затова нашата задача сега е да създадем групи, общества от независими и самостоятелни хора, които да живеят не в страх и зависимост, а в свобода и хармония.